TERRA Sokszempontú határozók

English version

Ha az alapítványról, terveinkről további információkat szeretne vagy javaslata, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a Kapcsolja be a JavaScriptet az emailcím megtekintéséhez címre vagy levélben az alapítvány postacímére.

Ha az alapítványt bármilyen módon támogatni tudná céljai elérésében, kérjük a fenti e-mail címen vagy levélben vegye fel a kapcsolatot velünk.

Postacímünk:
TERRA Alapítvány
4032 Debrecen, Martonfalvi u. 19. 3/8.
Fák-cserjék határozó

Gombák határozó

TERRA határozók

Pár mondatban a TERRA határozókról

A TERRA határozók úgynevezett sokszempontú határozók, melyek használata során a határozás alatt gyakorlatilag az összes számbajöhető jellegre vonatkozó kérdésből választva, a jelenleg megfigyelhető bélyegek alapján végezheti a határozást.
A határozók egyrészt web-en keresztül, másrészt saját számítógépére/androidos készülékére letöltve is használhatók. Az itt megtalálható kész határozók mellett az ilyen határozók készítéséhez segítséget nyújtó ingyenes programokat is letöltheti szerverünkről. Bővebben a TERRA Sokszempontú határozó keretrendszerről

Kísérleti web-es határozóink

Az alábbiakban néhány, bemutatóanyagainkkhoz kapcsolódó határozót adunk közre. A határozókon folyamatosan dolgozunk, így időről időre érdemes megvizsgálni, rendelkezésre áll-a újabb, pontosabb verzió. Ugyanezen határozók letölthető verzióit itt találja.

Fák, cserjék határozó

ÚJ Gombák határozóA határozók használata

A határozás menete megegyezik a határozók minden verziójában. A képernyő bal oldalán, fastruktúrában találhatók a kiválasztható jellegek, középen a kiválasztottak. Kettős kattintással lehet kiválasztani egy jelleget. Ha bizonytalanok vagyunk a jellemző jelentésében, az egeret a kérdés fölött tartva segítséget kaphatunk a programtól. A kiválasztott kérdések "negálhatók" a kiválasztásra kettőt kattintva, ekkor a "NEM IGAZ" jelentéssel veszi figyelembe a program. A kiválasztott kérdés törölhető a piros "kuka" gomb segítségével (vagy, ha látszik, akkor a zöld, "balra mutató nyíl" gombbal.) A találatokat képekkel vagy anélkül is megtekinthetjük, a "további információ" gomb az adott fajt bemutató oldalra visz minket. Bővebben...

Falexikon és határozó AndroidraUtoljára módosítva: 2012.01.28.

Design: