TERRA Alapítvány

Ha az alapítványról, terveinkről további információkat szeretne vagy javaslata, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a Kapcsolja be a JavaScriptet az emailcím megtekintéséhez címre vagy levélben az alapítvány postacímére.

Ha az alapítványt bármilyen módon támogatni tudná céljai elérésében, kérjük a fenti e-mail címen vagy levélben vegye fel a kapcsolatot velünk.

Postacímünk:
TERRA Alapítvány
4030 Debrecen, Tátra u. 12.

FONTOS!

Számos támogatónk jelezte, hogy 2010 elején az APEH kb. az alábbi tartalmú levelet küldte ki támogatóinknak:

"Értesítem, hogy a 2008. évi személyi jövedelemadója 1 %-ának felhasználásáról rendelkező, civil szervezet javára szóló nyilatkozatát érvénytelennek minősítem, mivel a személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló, többször módosított 1996. évi CXXVI. törvényben előírt feltételeknek az Ön által megjelölt kedvezményezett nem felelt meg"
 
Felvettük a kapcsolatot a területileg illetékes APEH-al, és kiderítettük, hogy a számítástechnika ördöge munkálkodott. A problémát az APEH munkatársainak segítségével (több körben) elhárítottuk/ták, így - szerencsére - a fenti információ téves. Azaz az Alapvány - mint az elmúlt 10 évben folyamatosan - továbbra is megfelel az SZJA 1% felajánlások fogadásához szükséges feltételeknek. A felajánlott 1%-ok eredménye pedig honlapunk bővülésében látható.


Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelemadója 1%-át a közhasznú TERRA Alapítvány támogatására!

Az Alapítvány célja a környezetkultúra fejlesztése hazánkban, felhasználva ehhez a modern technika vívmányait. Munkánk során olyan oktatási- és ismeretterjesztö anyagokat készítünk, amelyek az internet segítségével bárki számára ingyenesen hozzáférhetők. Ezeket az anyagokat számos iskolában a biológia oktatásában rendszeresen használják. Az anyagok bővítéséhez, további fotók, leírások készítéséhez, új projectek indításához kérjük az Ön támogatását is. Amennyiben lehetősége van, és munkánkat támogatásra méltónak érzi, kérjük személyi jövedelemadójának 1%-át ajánlja fel Alapítványunknak, és az erre a célra szolgáló űrlapot (mely minden SzJA bevallásgarnitúra része) a következőképpen töltse ki:

A kedvezményezett adószáma: 18548121-1-09
A kedvezményezett neve: TERRA Alapítvány a Környezetvédelemért és az Oktatásért

Támogatását előre is köszönjük

A TERRA Alapítvány kuratóriuma

Amennyiben személyi jövedelemadó-bevallását a munkáltatója adja be, a nyilatkozatot neki kell átadni, ehhez a rendelkező nyilatkozat Word (RTF) formátumban letölthető itt.Az Alapítvány a 2008-as adóévben felajánlott SZJA 1%-okból 2009 októberében 123.327-Ft-ot kapott, melyet kicsit megtoldva "oktatás, ismeretterjesztés céljából a honlap tudományos anyagának bővítése céljára fordított az alapítvány 125.000.-Ft-ot". A halak bemutatóanyag bővítését valósítottuk meg, új fotókkal, kibővített tartalmú leírásokkal és új fajokkal.

Az Alapítvány a 2007-as adóévben felajánlott SZJA 1%-okból 2008 októberében 105683.-Ft-ot kapott, melyet kicsit megtoldva "oktatás, ismeretterjesztés céljából a honlap tudományos anyagának bővítése céljára fordított az alapítvány 115.000.-Ft-ot".

Az Alapítvány a 2005-ös és 2006-os adóévben felajánlott SZJA 1%-okból két lépcsőben elkészítette a "Fák, cserjék" project anyagának jelentős részét.

Az Alapítvány a 2003-as adóévben felajánlott SZJA 1%-okból 2004 októberében 132eFt-ot kapott, melyből gombafotókat (jogdíj illetve film+előhívás) vásároltunk. Köszönjük!

A következő években a számunkra felajánlott SZJA 1%-ok összegéből folytatjuk hazánk fáinak és cserjéinek bemutatását célzó anyag közzétételét. Az anyagon három éve dolgoztunk, ahogy pénzügyi lehetőségeink megengedték. Az anyag a Hazánk növényvilága anyaghoz hasonlóan hazánkban és a Kárpát-medence környező területein található fákat és cserjéket mutatja be sok fotóval, rajzzal. Szintén kiemelt szerepet kap az anyagban a fák, cserjék és eddigi anyagaink közötti kapcsolatok bemutatása, legyen az élőhelyként szolgáló társulás vagy esetleg gyökérkapcsolt gomba. A fák, cserjék ismertetését több szempontból is kiemelt fontosságúnak tartjuk. Ez az a növénycsoport, mellyel mindenki találkozik, és mindennnapi életünkben is kiemelt jeletőséghez jut. Gondoljunk a gyümölcsfákra, az árnyat adó diófára nagyszüleink kertjében, vagy akár a fafaragások alapanyagára. A fák megismerése nem bonyolult, néhány tanulmányozható fotó és néhány kirándulás után már ismerősként köszönthetjük a leggyakoribbakat, és a ritkábbak meghatározása is hálás, legyőzhető kihívás. Reméljük, hogy bemutatóanyagunk hozzájárulhat ahhoz, hogy a fák és cserjék ismeretének alapjait mindenki számára hozzáférhetővé tegyük (hasonló szinten, mint az állat-és növényvilágét), hogy e jelentős növénycsoport ismerete arányban legyen az élővilágban elfoglalt helyükkel és betöltött szerepükkel. A project hiányzó részének megvalósításához (hiányzó fajleírások, fajfotók, illusztrációk készíttetése) kérjük személyi jövedelemadójuk felajánlható 1%-át.

Köszönjük

A TERRA Alapítvány csapata

Ehhez a szerverhez a Széchenyi Terv keretében, a Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága által a civil
szervezetek támogatására kiírt pályázat eredményeképpen juthattunk hozzá.
Utoljára módosítva: 2010.02.12.

Design: