TERRA Alapítvány

English version

Ha az alapítványról, terveinkről további információkat szeretne vagy javaslata, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a Kapcsolja be a JavaScriptet az emailcím megtekintéséhez címre vagy levélben az alapítvány postacímére.

Ha az alapítványt bármilyen módon támogatni tudná céljai elérésében, kérjük a fenti e-mail címen vagy levélben vegye fel a kapcsolatot velünk.

Postacímünk:
TERRA Alapítvány
4030 Debrecen, Tátra u. 12.

Faj adatlap

Lonicera tatarica L. - Tatárlonc
Latin név:
Lonicera tatarica L.

Magyar név:
Tatárlonc
tatár lonc

Familia:
Caprifoliaceae
Család:
Bodzafélék
Leirás

Kis fa vagy nagy cserje. Lombhullató. Kérge szürke, hosszú pántokban hámló. Ágai üres belűek. Levelei rövid nyelűek (legfeljebb 5 mm), egyszerűek, ép szélűek, kopaszak, tojásdadok, keresztben átellenesen állnak, szürkés-zöldek. Levélválluk tompa vagy szíves, levélcsúcsuk kihegyesedő. Virágai hímnősek, levél hónaljiak, a pártánál (sziromnál) rövidebb kocsányúak, párban fejlődők, kocsányuk és pártájuk kopasz. A szirom piros vagy fehér, a piros párták fehér szegélyűek. Az öt szirom forrt, cimpáik keskeny tojásdad, 1,5-2 cm hosszú. Termése piros színű iker álbogyó (két álbogyó részben összeforr). Kedvelt kerti díszcserje volt, ma már inkább csak parkokban található.


Magasság

3-6 m


Virágzás

május-június


Termésérés

július


Származás

Ázsia


Élőhely

Kert, néha kivadul


Utoljára módosítva: 2020.11.14..

Design: