TERRA Alapítvány

English version

Ha az alapítványról, terveinkről további információkat szeretne vagy javaslata, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a Kapcsolja be a JavaScriptet az emailcím megtekintéséhez címre vagy levélben az alapítvány postacímére.

Ha az alapítványt bármilyen módon támogatni tudná céljai elérésében, kérjük a fenti e-mail címen vagy levélben vegye fel a kapcsolatot velünk.

Postacímünk:
TERRA Alapítvány
4030 Debrecen, Tátra u. 12.

Faj adatlap

Pinus strobus L. - Simafenyő
Latin név:
Pinus strobus L.

Magyar név:
Simafenyő

Familia:
Pinaceae
Család:
Ikermagvas fenyőfélék
Leirás

Magas termetű, fiatal korban keskeny kúpos, később szabálytalan koronájú örökzöld fa. Kérge sötét vörösesbarna, erősen repedezett, fiatal hajtásai vékonyak. Hajlékony, vékony, rövid, 5-15 cm hosszú kékeszöld tűlevelei ötös csomókban állnak a törpehajtásokon. Csúcsuk tompán kihegyesedő, szélük nagyon enyhén fogazott. Termős tobozai 8-15 cm hosszúak, lapos pikkelyei lazán állnak, gyantacseppesek. Magvai szárnyasak. A simafenyő hazánkban nem érzi jól magát, a legyengült fák lombja megsárgul és különféle kórokozók, kártevők (például a gyapjastetű) támadja meg. Sokkal több csapadékot és hűvös, párás környezetet igényel, ezért szépsége ellenére dísznövényként csak korlátozott mértékben alkalmazható. Nagyobb méretű erdészeti telepítésével például Csehországban találkozhatunk.


Magasság

50 m


Virágzás

április-május


Magérés

tavasszal


Származás

Észak-Amerika keleti része (Újfundlandtól Georgiáig)


Élőhely

Síksági és hegyvidéki erdők


Utoljára módosítva: 2020.11.14..

Design: