TERRA Alapítvány

English version

Ha az alapítványról, terveinkről további információkat szeretne vagy javaslata, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a Kapcsolja be a JavaScriptet az emailcím megtekintéséhez címre vagy levélben az alapítvány postacímére.

Ha az alapítványt bármilyen módon támogatni tudná céljai elérésében, kérjük a fenti e-mail címen vagy levélben vegye fel a kapcsolatot velünk.

Postacímünk:
TERRA Alapítvány
4030 Debrecen, Tátra u. 12.

Növény adatlap

Latin név:
Angelica sylvestris L.
Magyar név:
Erdei angyalgyökér
Familia:
Umbelliferae
Család:
Ernyősök
Jellemzők: 50-180 cm magas, vastag karógyökerű kétéves. Szára felálló, felső részében elágazó, hengeres, belül üres, az ernyő alatt pelyhes. A levelek 2-3-szor szárnyasan osztottak, sötétzöldek, 40-60 cm hosszúak. A felső levelek kisebbek, kevésbé tagoltak, felfújt hüvelyesek. A levélkék tojásdad-lándzsásak, élükön és alul az ereken szőrösek, fűrészes szélűek, hegyes csúcsúak, ék vállúak, néha asszimetrikusak. A virágzat végálló, 20-30 sugarú félgömbös ernyő. A gallérlevél rendszerint hiányzik vagy lehullik, a gallérkalevelek szálasak, lehajlók. A szirmok 1-1.5 mm hosszúak, fehérek vagy piroslók. A termés 4.5-5 mm hosszú elölről összenyomott ikerkaszat.
Virágzás: Július-október.
Méret: 50-180cm
Élőhely: Magaskórós társulásokban társulásalkotó, de üde erdőkben, lápokon, réteken.
A projekt támogatói: Központi Környezetvédelmi Alap, Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány
Utoljára módosítva: 2011.03.28.

Design: