TERRA Alapítvány

English version

Ha az alapítványról, terveinkről további információkat szeretne vagy javaslata, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a Kapcsolja be a JavaScriptet az emailcím megtekintéséhez címre vagy levélben az alapítvány postacímére.

Ha az alapítványt bármilyen módon támogatni tudná céljai elérésében, kérjük a fenti e-mail címen vagy levélben vegye fel a kapcsolatot velünk.

Postacímünk:
TERRA Alapítvány
4030 Debrecen, Tátra u. 12.

Növény adatlap

Latin név:
Galega officinalis L.
Magyar név:
Kecskeruta
Familia:
Fabaceae
Család:
Pillangósvirágúak
Jellemzők: 40-100 cm magas évelő. Ujjnyi vastag, sokfejű gyöktörzsű, hosszú karógyökerű és bokrosan növő, felálló szárú növény. Páratlanul szárnyalt levelei rövid nyelűek, 11-17 levélkéjűek. A levélkék lándzsásak vagy elliptikusak, tompítottak vagy hegyesek, alul gyéren szőrösek, hosszabb szálkahegyűek, 1.5-4 cm hosszúak. A pálhalevelek aprók, hegyesek, félnyíl alakúak. A viráfürtök levélhónaljiak, a felsők szártetőzők, hosszú nyelűek, dús virágúak. A virágok kb. 1 cm hosszúak, lilásak vagy fehérek. A csésze harang alakú, a csészefogak ár alakúak vagy hosszabbak, mint a csésze csöve. Hüvelye 2-4 cm hosszú, 2-3 mm vastag, hengeres, kopasz, pirosasbarna, sokmagvú, a magvak között gyenge befüződéssel. Magva hosszúkás, barna.
Virágzás: Július-augusztus.
Méret: 40-100cm
Élőhely: Nedves réteken, patakmenti társulásokban, ártéri gyomtársulásokban.
A projekt támogatói: Központi Környezetvédelmi Alap, Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány
Utoljára módosítva: 2011.03.28.

Design: