TERRA Alapítvány

English version

Ha az alapítványról, terveinkről további információkat szeretne vagy javaslata, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a Kapcsolja be a JavaScriptet az emailcím megtekintéséhez címre vagy levélben az alapítvány postacímére.

Ha az alapítványt bármilyen módon támogatni tudná céljai elérésében, kérjük a fenti e-mail címen vagy levélben vegye fel a kapcsolatot velünk.

Postacímünk:
TERRA Alapítvány
4030 Debrecen, Tátra u. 12.

Növény adatlap

Latin név:
Ginkgo biloba L.
Magyar név:
Páfrányfenyő
Familia:
Ginkgoaceae
Család:
Páfrányfenyőfélék
Jellemzők: Kúpos koronájú, nagy termetű fa, ferdén felfelé álló ágai később szétterülők. Hajtásrendszere hosszú- és rövidhajtásokból áll. A hosszúhajtásokon a levelei szórtan, a rövidhajtásokon halmozottan állnak. Levelei hosszú nyelűek, legyező alakúak, lemeüket V alakú bemetszés középütt két karéjra tagolja. Erezete a páfrányokéra emlékezetető villásan elágazó. Lombhullató. Reproduktív szervei a rövidhajtások csúcsán, levelek hónaljában képződnek. Kétlaki. Zöldes színű porzós virágok barkaszerűek, közös tengelyen elhelyezkedő, rövid nyelű porzókból állnak. Termős virágai rövidhajtásokon képződnek, nyúlánk kocsány csúcsán átellenesen álló 2 magkezdeményből állnak. Termése cseresznye nagyságú csonthéjas mag. Vajsavat tartalmaz, szétmorzsolva kellemetlen szagú. Magbele egyébként ehető.
Virágzás: Március-április.
Méret: 1-25m
Élőhely: Dél-Kínából származik, nálunk dísznövényként ültetik.
A projekt támogatói: Központi Környezetvédelmi Alap, Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány
Utoljára módosítva: 2011.03.28.

Design: