TERRA Alapítvány

English version

Ha az alapítványról, terveinkről további információkat szeretne vagy javaslata, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a Kapcsolja be a JavaScriptet az emailcím megtekintéséhez címre vagy levélben az alapítvány postacímére.

Ha az alapítványt bármilyen módon támogatni tudná céljai elérésében, kérjük a fenti e-mail címen vagy levélben vegye fel a kapcsolatot velünk.

Postacímünk:
TERRA Alapítvány
4030 Debrecen, Tátra u. 12.

Növény adatlap

Latin név:
Clematis integrifolia L.
Magyar név:
Réti iszalag
Familia:
Ranunculaceae
Család:
Boglárkafélék
Jellemzők: 30-50 (100) cm magas évelő. Szára mereven felemelkedő, amely állhat magánosan vagy többesével apró bokrocskát alkotva. Levelei ülők, átellenesek, osztatlanok, épszélűek, tojásdadok v. tojásdad-lándzsásak. A levéllemezen az erezet erőteljes, az erek és a levélszélek pillás-szőrösek. A virágai végállóak, a hajtás csúcsán magánosan bókolnak. A virágtakaró leveleket a megszínesedett csészelevelek képezik, 4-5 tagúak, hosszúkás-lándzsásak, 2-7 cm hosszúak, kék vagy sötétibolya színűek. A porzók és termők száma sok. Termése fejecskébe tömörült aszmag terméscsoport. Az egyes makkocskákon a 4-5 cm hosszú, maradó, tollas bibeszál repítőkészülék gyanánt szolgál.
Virágzás: Május-szeptember.
Méret: 30-100cm
Élőhely: Ártéri kaszálóréteken, nedves legelőkön, cserjések szegélyén
A projekt támogatói: Központi Környezetvédelmi Alap, Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány
Utoljára módosítva: 2011.03.28.

Design: