TERRA Alapítvány

English version

Ha az alapítványról, terveinkről további információkat szeretne vagy javaslata, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a Kapcsolja be a JavaScriptet az emailcím megtekintéséhez címre vagy levélben az alapítvány postacímére.

Ha az alapítványt bármilyen módon támogatni tudná céljai elérésében, kérjük a fenti e-mail címen vagy levélben vegye fel a kapcsolatot velünk.

Postacímünk:
TERRA Alapítvány
4030 Debrecen, Tátra u. 12.

Növény adatlap

Latin név:
Thlaspi alliaceum L.
Magyar név:
Hagymaszagú tarsóka
Familia:
Brassicaceae
Család:
Keresztesvirágúak
Jellemzők: 20-60 cm magas, egyéves, nyúlánk, hagymaszagú növény. Magas, rendszerint el nem ágazó szára hosszú, laza fürtöt visel. Tőlevélrózsája nincs, tőlevelei a termésérés idejére elszáradnak. Az alsó levelek gyakran lantosak, a felsők keskeny tojásdadok, tompák, nyilas vállúak, öblösen fogacskásak. Csészelevelei kerülékesek, 1.5 mm, a szirmok fehérek, 2.5-3 mm hosszúak. Termése becő, 6-7 mm hosszú, visszástojásdad, kissé duzzadt, alig szárnyas élű. Az érett becőnél a kocsány jóval hosszabb. Egy termésben általában 10 mag foglal helyet. A magvak 1.5-1.8 mm hosszúak, tojás vagy kerülékes alakúak, kissé összenyomottak, sötétbarnák, felületük gödörkézett.
Virágzás: Május-június.
Méret: 20-60cm
Élőhely: Szántókon ritka gyomnövény.
A projekt támogatói: Központi Környezetvédelmi Alap, Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány
Utoljára módosítva: 2011.03.28.

Design: