TERRA Alapítvány

English version

Ha az alapítványról, terveinkről további információkat szeretne vagy javaslata, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a Kapcsolja be a JavaScriptet az emailcím megtekintéséhez címre vagy levélben az alapítvány postacímére.

Ha az alapítványt bármilyen módon támogatni tudná céljai elérésében, kérjük a fenti e-mail címen vagy levélben vegye fel a kapcsolatot velünk.

Postacímünk:
TERRA Alapítvány
4030 Debrecen, Tátra u. 12.

Növény adatlap

Latin név:
Sedum acre L.
Magyar név:
Borsos varjúháj
Familia:
Crassulaceae
Család:
Varjúhájfélék
Jellemzők: 5-15 cm magas, dúsan elágazó szárú, gyepet képző évelő. Szára részben a talaj felszínén, részben a felszín alatt vízszintesen halad, és sűrűn elálló, felemelkedő, sűrűn leveles, meddő és lazábban leveles virágzó szárakat hajt. Levelei húsosak, tojásdadok vagy tojásdad-hosszúkásak, felső oldalukon laposak, 7 mm hosszúságot is elérnek. A vízszintesen kúszó szár nem vastagabb a leveles szárnál. A virág öttagú. A csészelevelek tojásdadok, tompák, a sárga sziromlevelek 5-7 mm hosszúak, lándzsásak, hegyesek, majdnem vízszintesen állók. A porzók sárgák, a számuk 10. A tüszőtermés csillag alakban szétálló, 3-5 mm hosszú csúccsal. Az egész növény csípős, borsos ízű.
Virágzás: Május-július.
Méret: 5-15cm
Élőhely: Sziklagyepeken és sztyepréteken.
A projekt támogatói: Központi Környezetvédelmi Alap, Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány
Utoljára módosítva: 2011.03.28.

Design: