TERRA Alapítvány

English version

Ha az alapítványról, terveinkről további információkat szeretne vagy javaslata, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a Kapcsolja be a JavaScriptet az emailcím megtekintéséhez címre vagy levélben az alapítvány postacímére.

Ha az alapítványt bármilyen módon támogatni tudná céljai elérésében, kérjük a fenti e-mail címen vagy levélben vegye fel a kapcsolatot velünk.

Postacímünk:
TERRA Alapítvány
4030 Debrecen, Tátra u. 12.

Növény adatlap

Latin név:
Salix rosmarinifolia L
Magyar név:
Serevényfűz
Familia:
Salicaceae
Család:
Fűzfafélék
Jellemzők: 40-130 cm magas cserje. A szár kúszó, ágai felállók vagy felemelkedők. A gyökfőből vagy a rövid elfekvő törzsbôl minden évben új vesszős hajtások fejlődnek. A hajtások vékonyak, sárgásbarnák, fiatalon selymes szőrűek, később barnák, kopaszak. A rügy hosszúkás tojásdad, lapított, szárhoz simuló, pikkelyei selymes szőrűek vagy kopaszodók. Pálhalevél nincs. A levelek rövidek, 1-3 cm hosszúak, szálas-hosszúkásak, lefelé irányulók, vékonyak, sötétzöldek, kifejletten színén kopaszok, a fonákán rányomott ezüstösek, selymes szőrzetűek, épszélűek. Kétlaki. A termős virágok majdnem gömb alakúak, ülők. A barkavirágok kicsik. Termése tok.
Virágzás: Április-május.
Méret: 40-130cm
Élőhely: Lápréteken, üde homoki gyepeken, buckaközi laposokban, nyáras-borókás társulásban.
A projekt támogatói: Központi Környezetvédelmi Alap, Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány
Utoljára módosítva: 2011.03.28.

Design: