TERRA Alapítvány

English version

Ha az alapítványról, terveinkről további információkat szeretne vagy javaslata, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a Kapcsolja be a JavaScriptet az emailcím megtekintéséhez címre vagy levélben az alapítvány postacímére.

Ha az alapítványt bármilyen módon támogatni tudná céljai elérésében, kérjük a fenti e-mail címen vagy levélben vegye fel a kapcsolatot velünk.

Postacímünk:
TERRA Alapítvány
4030 Debrecen, Tátra u. 12.

Növény adatlap

Latin név:
Orchis militaris L.
Magyar név:
Vitéz kosbor
Familia:
Orchidaceae
Család:
Orchideafélék
Jellemzők: 20-45 (60) cm magas évelő. Levelei tojásdadok vagy széles-lándzsásak, fényes világoszöldek. Virágzata hengeres, 15-40 virágból álló dús, tömött fürt virágzat, amely hosszan kiemelkedik a levéletelen kocsányon. Virágai nagyok, 1.5-2 cm-esek. A külső lepellevelei halványrózsaszínűek, sisakká borulnak össze. A mézajak cimpákra hasogatott, háromkaréjú, ebből a középső karéj további két hasábra tagolt. A mézajak színe bíborlila, középen fehéres és lila szőrpamatokkal tarkított. A sarkantyú 5-6 mm hosszú, tompa végű, hengeres és lefelé irányúló.
Virágzás: Május-június.
Méret: 20-45cm
Élőhely: Láp-, homoki rétek, pusztafüves lejtők, karsztbokorerdők, száraz tölgyesek, láp-, ligeterdők, felhagyott homokbányák, stb.
A projekt támogatói: Központi Környezetvédelmi Alap, Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány
Utoljára módosítva: 2011.03.28.

Design: