TERRA Alapítvány

English version

Ha az alapítványról, terveinkről további információkat szeretne vagy javaslata, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a Kapcsolja be a JavaScriptet az emailcím megtekintéséhez címre vagy levélben az alapítvány postacímére.

Ha az alapítványt bármilyen módon támogatni tudná céljai elérésében, kérjük a fenti e-mail címen vagy levélben vegye fel a kapcsolatot velünk.

Postacímünk:
TERRA Alapítvány
4030 Debrecen, Tátra u. 12.

Növény adatlap

Latin név:
Menyanthes trifoliata L.
Magyar név:
Vidrafű
Familia:
Menyanthaceae
Család:
Vidrafűfélék
Jellemzők: Évelő vizinövény, 15-25 cm magasan emelkedik leveleivel és virágaival a víz fölé. Gyöktörzse 30-50 cm hosszú, hengeres, melyről fehér, fonalas gyökerek erednek. Levéllemezei hármasan összetettek, levélkéi 3-10 cm hosszúak, elliptikusak vagy visszás tojásdadok, ék vállúak, ülők, kopaszok, bőrneműek, sötétzöldek. A levelek hártyásszélű hüvelyei az egész gyöktörzset átfogják. Virágzata egyszerű fürt, az egyes virágok hosszú kocsányúak, murvalevelesek. A csészecimpák eleinte zsindelyszerűen fedik egymást, termésérés után is a termés körül maradnak. A párta tölcséres, 5 tagú, bolyhos, a bibeszál messze kiáll. A pártacimpák rózsaszinűek, belül fehérek és hosszan rojtos-szakállasak
Virágzás: Április-május.
Méret: 15-25cm
Élőhely: Zsombékosokban, nedves lápréteken.
A projekt támogatói: Központi Környezetvédelmi Alap, Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány
Utoljára módosítva: 2011.03.28.

Design: