TERRA Alapítvány

English version

Ha az alapítványról, terveinkről további információkat szeretne vagy javaslata, észrevétele van a honlappal kapcsolatban, írjon a Kapcsolja be a JavaScriptet az emailcím megtekintéséhez címre vagy levélben az alapítvány postacímére.

Ha az alapítványt bármilyen módon támogatni tudná céljai elérésében, kérjük a fenti e-mail címen vagy levélben vegye fel a kapcsolatot velünk.

Postacímünk:
TERRA Alapítvány
4030 Debrecen, Tátra u. 12.

Növény adatlap

Latin név:
Cannabis sativa L.
Magyar név:
Kender
Familia:
Cannabidaceae
Család:
Kenderfélék
Jellemzők: 0.5-2 m magas, egyenes szárú, erősen ágas egyéves. Levelei 3-5 levélkéből ujjasan összetettek, a felsők gyakran egyszerűek. Levélkéi keskeny-, vagy széles-lándzsásak, egyenletesen fűrészesek, mirigyektől pontozottak és apró, sűrű szőröcskéktől érdesek. A növény minden része bódító illatú. Kétlaki, a virágzat végig mirigyszőrös. A termős virágok a szár csúcstáji részén végig levelesek, füzérszerű virágzatban állnak, egy-egy levél hónaljában egész csoport. Az egyes virágok csuklya alakú zöld előlevélbe vannak ágyazva, melyből kiáll piros bibéjük. A porzós virágok a szár csúcsán dús bogernyőben fürtvirágzatban állnak, leplük 5 levelű. Termése makkocska, kerekded, magas olajtartalmú.
Virágzás: Június-szeptember.
Méret: 50-200cm
Élőhely: Mindenütt megtalálható szántóföldi gyom.
A projekt támogatói: Központi Környezetvédelmi Alap, Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány
Utoljára módosítva: 2011.03.28.

Design: